Historisk

Historien

På begynnelsen av 1920-tallet flyttet Haugesund Brannvesen inn i lokalene som siden har vært kjent for sitt karakteristiske, røde uttrykk.

Bygget i jugendstil er tegnet av arkitekt Einar Halleland (1860 – 1944) og huset opprinnelig A/S Smørfabrikken Karmsund inntil de ble oppløst i 1913. Ti år etter flyttet Haugesund Brannvesen inn. For at lokalene skulle egne seg som brann- stasjon, måtte den tidligere smørfabrikken gjennom en rekke modifiseringer. Arbeidet var det brannmennene selv som sto for da de var på vakt.

I starten av 1930-tallet begynte plassmangel å gjøre seg gjeldende, og en utvidelse ble påbegynt. Bygget ble slått sammen med et gammelt verksted som lå i Breidablikgaten, øst for Kirkegaten. Samme år ble også byggingen av tårnet som skulle benyttes til tørking av brannslanger iverksatt.I år 2000 flyttet brannvesenet ut av lokalene og inn i nye, moderne fasiliteter i Karmsundgaten der de fremdeles holder til.

slide
slide
Oppstilling av staute brannmenn og biler utenfor Brannstasjonen
slide
Smørfabrikken Karmsund som senere ble brannstasjon

Finn din bolig

Har du sett nok til at du vil sjekke ut leilighetene? Klikk på bygget du synes er interessant, så kan du se hvilken leilighet som frister mest.